Човек прекарва в собствената си кожа цял един живот. И макар често да приемаме кожата си за даденост, наше задължение е да ѝ осигурим грижите, необходими за собствения ни комфорт. 

Отговорността ни рязко нараства, когато на преден план излязат и децата.


Имате бебе? Честито! А сега какво?

Едно от първите неща, които трябва да направите, за да осигурите комфорта му, е да се погрижите за кожата му. Ето и нашите съвети, които ще ви помогнат в тази грижа:

 

1. Опознайте кожата на вашето бебе

Нека започнем отначало. Терминът pH обозначава и измерва киселинността. Когато става дума за кожата, нейната киселинност е в стойности от 4.5 до 6. Леко киселото pH на кожата има за цел да я предпази от сухота, раздразнение, бактерии. За да овладеете инвазията на околната среда към нежната бебешка кожа e необходимо да запомните следното:  Бебешката кожа е десет пъти по-тънка от тази на възрастните. Кожата на новородените има неутрално pH и тяхната естествена киселинна защита все още не е образувана. Тъкмо това е причината кожата на бебетата да е толкова нежна и лесно ранима.

 

2. Защо pH 5.5 е толкова важно

Медицински изследвания са доказали, че оптималният вариант на pH за изграждането и запазването на добра киселинност на кожата е със стойност 5.5. Това е така, защото естествените кожни ензими работят най-добре при леко кисело pH на средата. Козметиката с pH 5.5 е единствената възможна защита на нежната бебешка кожа, която в първите месеци е особено податлива на изсушаване, екземи и обриви в областта на пелените. Козметиката с pH 5.5 осигурява онази внимателна грижа, която най-пълно и безкомпромисно ще се погрижи за здравето на малкото дете.

Обяснението е просто – продуктите с pH 5.5 не изсушават кожата на новороденото и му помагат оптимално да развие своята киселинна защита.

 

3. Здравето е въпрос на избор

Ето и най-добрата новина - що се отнася до нежната бебешка кожа, здравето е въпрос на избор, изборът на правилната козметика. Затова ние от Sebamed с любов и отговорност създадохме детска серия продукти, които днес се препоръчват от хиляди педиатри  и дерматолози по цял свят – Baby Sebamed с pH 5.5. Изключително нежната формула без сапун на всички Baby Sebamed продукти осигуряват защита и мекота на детската кожа, заедно с ефективно почистване и хидратиране. Над 150 клинични изследвания и над 2000 публикации подкрепят ползите от употребата на продуктите на Sebamed. Те осигуряват най-добрата защита на кожата още от първия ден, тъй като изграждат и укрепват естествения защитен слой на кожата. Продуктите са подходящи за употреба през цялото детство, съобразени са с индивидуалните изисквания на кожата през различната възраст на децата, както и с климатичните сезони.
Нежната детска кожа изисква постоянни и по-специални грижи с медицинска козметика,  доказала качеството си и гарантираща здрава кожа през цялото детство. Такава козметика е Baby Sebamed.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)