Грижа за кожата

Чувствителна кожа

Всички продукти на Sebamed са дерматологично тествани и са подходящи за употреба при чувствителна кожа.

Суха кожа

Когато кожата ви е със сърбеж, опъната или напукана.

Сухата кожа – дали наследствена или предизвикана от външни влияния и лекарства – има нужда от повече и по-интензивни грижи от нормалната.

Този тип кожа изисква нежно почистване, редовна и внимателна грижа, за да се компенсира загубата на естествени липиди и влага. Изключително подходходящи са медицинските козметични продукти от серията Sebamed за суха кожа.
За незабавно облекчение на симптомите на сухата кожа се препоръчват продуктите за суха кожа на Sebamed с урея. За дългосрочно третиране на суха кожа се препоръчват продуктите за суха кожа на Sebamed с фитостероли. Серията е базирана на много нежен почистващ продукт с аминокиселинен сърфактант и пантенол. Кремовете и лосионът за тяло предлагат на сухата кожа влага и възстановяват липидите. Концентратът на фитостероли, извлечен от рапица, не само подобрява намалената бариерната функция, но също така успокоява раздразненията, които причиняват чувство на опънатост, зачервяване и сърбеж по кожата.

Против стареене

Системата за грижа за кожата на Sebamed против стареене е разработена така, че да поддържа естествените метаболитни процеси и възприемчивостта на кожата, за да се удължи младежкият ѝ вид. Продуктите срещу стареене от серията Anti Аging на Sebamed включват: крем за околочният контур с Q10 и лифтинг ефект ; протективен крем с Q10 и протективен лосион за тяло с Q10.

Анти акне

Специална грижа за проблемната кожа на тинейджърите

Анти акне серията Clear Face на Sebamed е разработена специално за употреба против акне при мазна и смесен тип кожа. Всички продукти от серията са с pH 5.5, което инхибира развитието на акне-причиняващите бактерии и стабилизира киселинната мантия на кожата. Пантенолът подпомага регенарацията на кожата. Всички продукти от серията са 100% без съдържание на сапун и мазнини. Активните съставки разрушават стената на акне-причиняващата бактерия и имат антибактериален и хидратиращ ефект едновременно. Ефективно намаляват комедоните и пъпките. Цялостно почистват порите без да изсушават кожата.

Слънцезащитни продукти, предпазващи от преждевременно стареене на кожата и от изгаряне

Радвайте се на слънцето, защитени с продуктите на Sebamed Suncare

Немската медицинска козметика Sebamed е пионер в слънцезащитата с естественото за здравата кожа рН 5.5. Кожата е особено чувствителна на слънчевите лъчи и лесно може да бъде увредена от тях.  За да бъде кожата максимално защитена и обгрижена,  Sebamed разработи специална серия слънцезащитни продукти, налични със SPF 30, 50, 50+ кремове, лосиони и спрей. Съдържащият се в тях витамин Е неутрализира свободните радикали и предпазва от преждевременно стареене на кожата и от изгаряне. Провитамин В5 регенерира кожните клетки. Ефективен овлажняващ комплекс хидратира кожата и поддържа водния й баланс.
Слънцезащитният фактор SPF е тестван на базата на препоръките на Европейската асоциация по парфюмерия и козметика- COLIPA. Продуктите осигуряват UVA защита: 98% UVA абсорбция (по-висока от Австралийския стандарт). Не съдържат алкохол и мазнини. Не съдържат парафин, парабени,PEG връзки и ПАБК естери, акриламид.  Слънцезащитните продукти на Sebamed осигуряват надеждна UVA + UVB защита. Високо ефективният UVA/UVB филтър, комбиниран с микро-пигменти предотвратява UV индуцирано увреждане и раздразнение на кожата. Естествената Хидро-Фруктозна формула предлага интензивна хидратация и предпазва от изсушаване.  Подходящи включително при много чувствителна кожа и слънчеви алергии. За употреба на плажа, при спортуване и в града. Нанасят се лесно, не са мазни, не оставят бели следи по кожата. Устойчиви са на вода и пясък. Дерматологично и клинично тествани.

Продукти за бебета и деца – Baby Sebamed 

Най-добрата защита още от първия ден

Всички продукти в детската серия на Sebamed са със стойност на рН 5.5, както на здравата кожа, за да подпомогнат развитието на киселинната мантия на бебешката кожа и да стабилизират рН-то ѝ. Нежната бебешка и детска кожа е изключително податлива на увреждания. За да бъде защитена,  Sebamed разработи специална детска серия продукти, предпазващи от изсушаване, засилващи естествената бариерната функция срещу външни вредители и успокояващи нежната бебешка кожа.

Baby Sebamed- Слънцезащитни продукти за бебета и деца

Детската кожа помни всеки слънчев лъч. Baby Sebamed осигурява най-добрата защита още от първия ден.
Всички продукти в детската серия на Sebamed са със стойност на рН 5.5, както на здравата кожа, за да подпомогнат развитието на киселинната мантия на бебешката кожа и да стабилизират рН-то ѝ. Нежната бебешка и детска кожа е изключително податлива на слънчеви увреждания. За да бъде защитена,  Sebamed разработи специална детска серия слънцезащитни продукти, налични със SPF 50 и 50+ кремове, лосиони и спрей. Слънцезащитният фактор SPF е тестван на базата на препоръките на Европейската асоциация по парфюмерия и козметика- COLIPA. Продуктите осигуряват UVA защита: 98% UVA абсорбция (по-висока от Австралийския стандарт). Не съдържат алкохол и мазнини. Не съдържат парабени, парафин, PEG връзки и ПАБК естери, акриламид.  
Baby Sebamed осигуряват надеждна UVA + UVB защита. Високо ефективният UVA/UVB филтър, комбиниран с микро-пигменти предотвратява UV индуцирано увреждане и раздразнение на кожата. Съдържат Витамин Е и провитамин В5, които защитават и регенерират кожата. Естествената Хидро-Фруктозна формула предлага интензивна хидратация и предпазва от изсушаване. Нанасят се лесно, не са мазни, не оставят бели следи по кожата. Устойчиви са на вода и пясък. Дерматологично и клинично тествани.

Естествената защитна киселинна мантия на кожата

Естественият защитен механизъм на кожата

Нашата кожа има специално свойство: повърхността и е леко кисела. Средната стойност на рН на кожата е 5.5.

Киселинна мантия на кожата

Леко киселата рН стойност на повърхността на кожата предпазва от патогени, които могат да причинят заболявания. Балансът на екосистемата на повърхността на кожата ни подпомага развитието на безвредни микроорганизми, които са добре адаптирани към хората и се намират в хиляди на всеки квадратен сантиметър на кожата. Вредните бактерии и гъби не толерират киселото рН и се изместват от нормалните микроорганизми.

Освен това, киселото рН също така стабилизира кожната бариерна функция. То осигурява бързото възстановяване на изгубените през роговия слой мазнини, чрез репродукция. Друг ефект на стойността на рН от 5.5 е, че липидите в роговия слой запазват лабиринтната си структура. Това предотвратява загубата на вода от вътре и навлизането на замърсители или иританти отвън. Следователно, киселинната мантия на кожата има и важна защитна функция.

Промени в рН стойността на кожата отслабват защитната функция на киселинната мантия. Това предразполага към кожни инфекции, дехидратация, кожни раздразнения и алергии.

PH 5.5 - PH скала

Стойността на рН показва дали една течност е кисела, неутрална или алкална. рН варира от 0 до 14. Неутрланата стойност е 7. Стойности над 7 показват алкална среда, под 7 – кисела. Колкото по-далеч от 7 е стойността, толкова по-силна е киселината или основата.

Не само контакта на кожата със силни киселини или основи, но също така и ежедневната грижа за кожата могат да увредят защитната киселинна мантия, когато се използва сапун или други продукти, чиито рН е различно от това на кожата (5.5). Това важи за повечето препарати с т.нар. неутрално за кожата рН.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)